Κινέζικα RPGs, βιβλία που δεν ήρθαν και σκόρπιες σκέψεις

Posted by Scatman on June 27, 2013

DragonHouseLogo

Στην προηγούμενη ανάρτηση είχα γράψει για δύο θέματα που πίστευα θα με απασχολήσουν το επόμενο διάστημα αλλά τελικά έπεσα έξω και στα δύο! !

Το πρώτο αφορούσε την “καμμένη” ενασχόλησή μου με το Warlords Battlecry 3 ~πίστεψα θα κρατήσει περισσότερο~ και το δεύτερο ότι αυτό το καλοκαίρι, φανταζόμουν τον εαυτό μου να ασχολείται περισσότερο με λογοτεχνικά βιβλία επιστημονικής φαντασίας παρά με gaming…

Να τα πάρω όμως με τη σειρά.

warlords_battlecry_iii_conceptart2

Το Warlords Battlecry 3 είναι δίχως αμφιβολία ένα πολύ ενδιαφέρον και συνάμα ιδιαίτερο strategy RPG. Aποτελεί sequel ενός εξίσου εθιστικού παιχνιδιού, το Warlord Battlecry 2. Εάν θα ήθελα να συγκρίνω τα δύο παιχνίδια και να καταλήξω στο ποιο προτιμώ περισσότερο, θα επέλεγα μάλλον εύκολα το δεύτερο μέρος.

Επί της ουσίας δεν είναι πολύ διαφορετικά αφού πατάνε πάνω στην ίδια μηχανή γραφικών, έχουν την ίδια ατμόσφαιρα και gameplay φιλοσοφία με τη διαφορά ότι το 3ο μέρος έχει πιο πολλές φυλές να επιλέξει ο παίχτης.

Όμως στον αντίποδα είναι μικρότερο σε διάρκεια, στοιχείο που με ενόχλησε ιδιαίτερα κι επίσης περισσότερο επαναλαμβανόμενο απ’το 2ο μέρος.

Από όσο θυμάμαι, είχα ευχαριστηθεί τόσο πολύ το Battlecry 2 όπου είχα φτάσει στο σημείο να φτιάξω και δικό μου χάρτη δράσης που είχε ανέβει και σε σχετικό  fan site. Δυστυχώς, δεν υπάρχει πια.

Σχετικά με το μέλλον της σειράς, πρόσφατα, μέλος του προσωπικού της Infinite Interactive (developer) ,hype-αρε τους fans με ένα πόστ στο επίσημο site της  εταιρείας. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Εάν κυκλοφορήσει τελικά, θα είναι αδιαμφισβήτητα ένα σημαντικό γεγονός για τα δεδομένα μου. Μία σειρά απολύτως ανενεργή εδώ και 9 χρόνια, θα αποκτήσει ξανά υπόσταση και λογικά πιο σύγχρονη μορφή. Για να δούμε…

blade_runner

Τώρα, όσον αφορά το αναγνωστικό κομμάτι… περίμενα 2 βιβλία που τελικά δεν ήρθαν ποτέ. Πρόκειται για τα Blade Runner 2 & 3. Είναι προφανές πως είμαι fan κι αυτό οφείλω να παραδεχτώ πως οφείλεται στην ομώνυμη ταινία (1982) του R. Scott. Πριν μερικά χρόνια απέκτησα και το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε η ταινία (Do Androids Dream of Electric Sheep?Philip K. Dick) στην Ελληνική του απόδοση (Ηλεκτρικό πρόβατο , εκδόσεις Παρά Πέντε). Απόψεις, συγκρίσεις και σχόλια θα κάνω εφόσον διαβάσω ένα ή περισσότερα απ’τα επόμενα βιβλία που παρεμπιπτόντως δεν τα έχει γράψει ο Philip. K. Dick! Αξίζει να ενημερωθεί κανείς γι’αυτό.

Στα υπόλοιπα νέα, για κάποιο λόγο με έχει πιάσει μία ξεχωριστή “τρέλα” με τα Κινέζικα RPGs. Δεν είναι κάτι καινούργιο η ενασχόληση με τα RPGs και δει, αυτά ανατολικού τύπου, ωστόσο το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον μου έχει γίνει πιο έντονο από ποτέ. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω τις απαιτούμενες γλωσσικές γνώσεις να κατανοήσω το σενάριο των περισσοτέρων τίτλων, γι’αυτό κι αρκούμαι ~προσωρινά~ στο κομμάτι της εξερεύνησης και συλλογής τους.

Συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα, η Κίνα έχει μία μεγάλη και σπουδαία παράδοση στο συγκεκριμένο τομέα που δυστυχώς λίγοι γνωρίζουν. Εδώ και 20-30 χρόνια, έχουν κυκλοφορήσει (και κυκλοφορούν ακόμη) πάρα πολλά παιχνίδια που είναι άξια προσοχής αλλά τελείως απρόσιτα αφού σπάνια έως ποτέ μεταφράζονται σε κάποια άλλη γλώσσα πέρα της μητρικής τους με αποτέλεσμα να τα γνωρίζουν κυρίως μόνον οι ίδιοι (οι Κινέζοι). Γι’αυτό ακριβώς το λόγο τεράστιο μέρος του Κινεζικού “χάρτη” των RPGs παραμένει αχαρτογράφητο μέχρι και σήμερα (στο Δυτικό κοινό) αλλά πάντα ελκυστικό.

Πραγματικά θα ήθελα να γράψω πολλά περισσότερα για την ξεχωριστή Κινέζικη σχολή RPG που δε μοιάζει με καμία άλλη. Δεσμεύομαι να το κάνω με κάποιο κείμενο στο μέλλον. Η έρευνά μου θα βασιστεί στη βοήθεια των πρόσχαρων κι αρκετά συνεργάσιμων Κινέζων που είναι πάντα πρόθυμοι να μεταδώσουν ένα μέρος της κουλτούρας τους σε αυτούς που δείχνουν το ανάλογο ενδιαφέρον.

Κλείνω λοιπόν με μερικές in-game εικόνες παιχνιδιών που μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον.

(κάποιες ονομασίες ενδέχεται να είναι λάθος)

Palandin 5

Paladin 5

World Without You Missing

world without you missing

New Dynasty JX

new dynasty JX

Dragon Wolf

Dragon Wolf

Πηγές εικόνων (κλικ επάνω στις λέξεις):
Warlords Battlecry 3 Concept art
To Ηλεκτρικό Πρόβατο
Paladin 5
O δράκος στην αρχή του κειμένου βρισκόταν στο σκληρό μου και οι εικόνες των παιχνιδιών στο τέλος που δεν έχουν πηγή, έγιναν capture από εμένα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: