Game Software #1 ~ Κινέζικο περιοδικό για videogames

Posted by Scatman on July 11, 2013

Το Game Softare ήταν ένα απ’τα πρώτα console based περιοδικά που κυκλοφόρησαν στην αγοράς της Κίνας (Ιούνιος 1994) κι ενδεχομένως ένα απ’τα πιο αγαπητά στη συγκεκριμένη χώρα. Παρά τη μεγάλη του φήμη, στις μέρες μας τείνει να ξεχαστεί κι αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στο γεγονός ότι η εγχώρια αγορά τους, βομβαρδίζεται κυριολεκτικά από δεκάδες έντυπες κυκλοφορίες κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα η μεγάλη ποσότητα να “θάβει” κατά μία έννοια το παρελθόν.

Ευτυχώς όμως, κάποια αξιόλογα άτομα φρόντισαν να μετατρέψουν πολλά τεύχη σε digital μορφή και να τα κάνουν προσβάσιμα στον καθένα. Παράλληλα κατάφεραν να αρχειοποιήσουν ένα μέρος της ιστορικής gaming κουλτούρας τους.

Στην κατοχή μου διαθέτω γύρω στα 17 τεύχη που αντιπροσωπεύουν τα έτη 1994-95 και λίγο το 1997. Προφανώς μου λείπουν αρκετά.

Το πρώτο τεύχος λοιπόν (πατήστε επάνω για μεγεθύνσεις).

——————————————————————

Το εξώφυλλο :

Game Software cover

Game Software Romance 2  Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η περισσότερη ύλη του περιοδικού δεν έχει χρώματα, περιορίζεται στο ασπρόμαυρο. Μετά τα τυπικά της εισαγωγής (περιεχόμενα, διαφημιστικά αλλά όχι editorial), ακολουθεί ένα 12-σέλιδο (!!!) αφιέρωμα στο “καμάρι” της Κίνας ~πάνω στον τομέα των videogames~, το Sangokushi ή αλλιώς Romance of the Three Kingdoms όπως είναι πιο γνωστό στη Δύση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση παρουσιάζεται διεξοδικά το δεύτερο μέρος της σειράς, μηχανισμοί, ήρωες, τακτικές, στατιστικά, tips & αντικείμενα. Οτιδήποτε μπορεί να ζητήσει κανείς για το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να το βρει στο κείμενο. Το scan είναι ενδεικτικό της μορφής των κειμένων στο περιοδικό. Οφείλω να ομολογήσω πως το μαυρόασπρο σε συνδυασμό με τα μέτρια γραφικά των εικόνων, με έκαναν να πιστέψω αρχικά πως αναφερόταν σε Game Boy (απλό) έκδοση του παιχνιδιού ~που δεν υπάρχει ή εάν υπήρχε θα ήταν pirate…~ Εκ των υστέρων αντιλήφθηκα πως αναφερόταν στην 16bit εκδοχή SNES/Genesis

Game Software FFV artwork

Στη συνέχεια αφιερώνονται 2 σελίδες για το επερχόμενο Final Fantasy V της Squaresoft και τα στοιχεία που φημολογούνται ότι θα διαθέτει ο τίτλος.  Iδιαίτερη εντύπωση μου  προκάλεσε το artwork που παρουσιάζεται και δε γνωρίζω εάν πρόκειται για κάτι επίσημο ή απλά για κάτι που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του περιοδικού.

Game Software dbz2 Στη συνέχεια και μετά από κάποιες αναφορές σε Shinobi για Genesis, Street Fighter 2 (σχόλια για όλες τις εκδόσεις του), παρουσιάζεται ένα ακόμη μίνι αφιέρωμα αυτή τη φορά για το Dragon Ball Z 2 για NES. Στο κείμενο δίνονται tips και στοιχεία για το πως ο παίχτης θα καταφέρει να περάσει κάποιες διαδρομές και να αντιμετωπίσει αντιπάλους.

Game Software street fighterΜετά, για μία ακόμη φορά αναφέρεται στο Street Figter II. Δε μπορώ να κατανοήσω τι γράφει το συγκεκριμένο κείμενο, ωστόσο και πάλι άξιο αναφοράς είναι το artwork που με κάνει να αναρωτιέμαι το ίδιο ακριβώς πράγμα όπως και με το Final Fantasy V. Έγινε για τις ανάγκες του περιοδικού? Το δανείστηκαν από κάπου?

Game Software axelayGame Software shining2 Κάποιες ακόμη αξιομνημόνευτες αναφορές του περιοδικού αφορούν το Axelay (SNES) ~ 4 σελίδες~, το οποίο μάλιστα είναι σε έγχρωμες σελίδες, το preview για το Shining Force 2 για Genesis (4 σελίδες), το preview για το Tenchi wo Kuraou 2 (Arcades) ~4 σελίδες~.

Πέρα από αυτά το περιοδικό δείχνει να διαθέτει φόρμα επικοινωνίας για τους αναγνώστες, χιουμορίστικο σκίτσο που σχολιάζει gaming θέματα, αρκετά previews παιχνιδιών που θα παρουσιαστούν στο επόμενο τεύχος.

Στην τελευταία σελίδα πάντως (απ’τις 73 συνολικά) δεσπόζουν οι φιγούρες κάποιων πολύ… επικών χαρακτήρων..ιδού :

Game Software star fox  end

🙂

Για τους ενδιαφερόμενους, το τεύχος το έχω ανεβάσει σε διάφορα sites και λογικά ψάχνοντας στο google δε θα αντιμετωπίσετε δυσκολία να το βρείτε.

Αυτά

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: