Ρετρό Videogame Επικαιρότητα 1 ~ Neo-Geo, Megadrive, PS2, PC-Engine

Posted by Scatman on November 13, 2013

Το τελευταίο διάστημα έχουν προκύψει αρκετά ενδιαφέροντα νέα που αφορούν άμεσα αλλά κι έμμεσα αγαπημένα ρετρό videogame συστήματα.

Η είδηση που νομίζω ξεχωρίζει είναι η πλήρης χρηματοδότηση του βιβλίου Sega Mega Drive/Genesis : Collected Works στο Kickstarter.

genesis works

Πρόκειται για μία επίσημη προσπάθεια παρουσίασης στοιχείων που σχετίζονται με το επιτυχημένο μηχάνημα της Sega. To περιεχόμενο σύμφωνα με τη σελίδα του Kickstarter θα περιέχει σπάνιο φωτογραφικό υλικό (κονσόλας/παιχνιδιών) μέχρι και συνεντεύξεις παραγωγών. Το πολύ ευχάριστο είναι ότι ο κόσμος “αγκάλιασε” εξαρχής την ιδέα με αποτέλεσμα, στις 26 μέρες που απομένουν, να έχει ήδη υλοποιηθεί ο στόχος των 30.000$ !

Περισσότερα όμως στη σελίδα του βιβλίου.

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, χρηματοδοτήθηκε άλλη μία προσπάθεια που αφορά ρετρό σύστημα, το Neo-Geο, αυτή τη φορά στο IndieGoGo.

Πιο συγκεκριμένα το project ακούει στο όνομα : Fusion NeoGeo MVS to AES converter , και είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει η ονομασία. Ένας φτηνός converter MVS σε AES για το σύστημα της SNK.

SANYO DIGITAL CAMERA

Απομένουν 32 ημέρες αλλά ο στόχος έχει ήδη επιτευχθεί! Στη σελίδα του υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες.

Η επόμενη είδηση είναι αρκετά διαφορετική αλλά όχι λιγότερο εντυπωσιακή.

Το PS2 των απίστευτων πωλήσεων, με τα 13+ χρόνια που έχει στην πλάτη και την επίσημη παραγωγή του να έχει σταματήσει εδώ και κάποιους μήνες λόγω ξεπερασμένης μόδας/τεχνολογίας…. αποκτά νέο τίτλο στην αγγλόφωνη αγορά! Και το όνομα αυτού? PES 2014!

pes2014 ps2

Πάντως το συγκεκριμένο θα είναι και το τελευταίο του (εκτός Ιαπωνίας) ~εκτός απροόπτου~, τουλάχιστον απ’την Konami. Υπόψιν, κυκλοφορεί ήδη και το FIFA 14 για το ίδιο σύστημα!

Για την ιστορία αξίζει να ειπωθεί πως δε θα είναι πολύ διαφορετικό απ’το PES 2013 που με τη σειρά του δε διέφερε σημαντικά απ’το PES 2012. Οι κύριες αλλαγές εντοπίζονται στα ρόστερς και κάποια έξτρα μενούς.

Ο τίτλος μπορεί να βρεθεί πολύ εύκολα σε διάφορα Ελληνικά ~και μη~ καταστήματα.

Tέλος, δεσπόζει μία ακόμη είδηση …αναβίωσης!

Το homebrew RPG Mysterious Song για το PC Engine CD θα αποκτήσει sequel με την ονομασία Mysterious Song II – Eternal Silence.

Πίσω απ’την παραγωγή του βρίσκεται η Eponasoft και την έκδοσή του θα αναλάβει για μία ακόμη φορά η Frozen Utopia. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το sequel θα πατάει πάνω στην ίδια μηχανή γραφικών με το πρώτο μέρος αλλά θα υπάρχουν πολλές αναβαθμίσεις τόσο στα sprites όσο και το σύστημα μαχών.

Μπορείτε να ρίξετε μία πρώτη ματιά στο παρακάτω βίντεο :

Για νεώτερα videos του παιχνιδιού αλλά και διαφορετικών projects που δουλεύει η εταιρεία, μπορείτε να επισκεφθείτε το κανάλι τους στο youtube.

Προς το παρών δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: