Ρετρό Videogame Επικαιρότητα 3 ~ Νέες κυκλοφορίες!

Posted by Scatman on December 7, 2013

Πολλά νέα για την ρετρό επικαιρότητα κι αυτή την εβδομάδα! Ξεκινάω αμέσως :

Το Mail Plane είναι ένα απ’τα πιο σπάνια prototypes/ακυκλοφόρητα παιχνίδια του θρυλικού Vectrex. Ο πρόσφατος και τυχερός κάτοχός του αποδείχθηκε και καλόκαρδος (!!!) με την emu κοινότητα αφού μετά την ιδιαίτερα δαπανηρή αγορά του prototype, αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν το rom του! Δείτε ένα gamplay video εδώ :

Κι ενώ όλα φαντάζουν ιδανικά… υπάρχει ένα “μικρό” πρόβλημα…όχι μόνο χρειάζεται κάποιος μία flash κάρτα για το αυθεντικό σύστημα, παράλληλα υπάρχει ανάγκη και για την ειδική πένα του συστήματος που…είναι άφαντη σχεδόν…

Το επόμενο νέο είναι αρκετά πιο αισιόδοξο και…λειτουργικό. Αφορά το Sega Dreamcast και την προσπάθεια ενός ερασιτέχνη developer να μεταφέρει το θρυλικό παιχνίδι τρόμου, Alone in the Dark στο εν λόγω σύστημα. Δε σταματά όμως στο porting αφού το βελτιώνει και οπτικά! Το βίντεο που δημοσίευσε αποδεικνύει το αληθές :

Η ονομασία του θα είναι, όπως φαίνεται κι απ’το video, Dream in the Darkness κι αυτό γιατί ο developer επαναπροσεγγίζει έναν παλιό τίτλο με ανανεωμένες λειτουργικές τεχνικές.

Η One Bite Games ξαναχτυπά με έναν νέο τίτλο για το NES, το Nighttime Bastards. Πρόκειται για μία περιπέτεια 9 επιπέδων που θα κινείται στο ύφος του Zelda 1. Ακολουθεί το επίσημο trailer :

Η διανομή του λογικά θα είναι δωρεάν (1 Ιανουαρίου 2014), ωστόσο 10 τυχεροί θα μπορέσουν να αποκτήσουν ένα πραγματικό αντίτυπο του παιχνιδιού κατόπιν προ-παραγγελίας απ’το επίσημο site.

nightime bastards

Τέλος, μία είδηση που πιθανά θα χαροποιήσει  τους φίλους του Spectrum αφορά την απόφαση της homebrew ομάδας Mojon Twins να κυκλοφορήσει την τελευταία παραγωγή της (Goku Mal) ως free για κατέβασμα!

goku mal goku mal

H ονομασία πιθανά παραπέμπει στο Dragon Ball όμως δεν υπάρχει κάποια ταύτιση. Το gameplay του χαρακτηρίζεται από action και platform στοιχεία.

Αυτά!

Διαβάστε εδώ την προηγούμενη ανάρτηση retro νέων.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: