Φυτικά/Φυσικά προϊόντα μέρος 2 : Τσουκνίδα για μαλλί

Posted by Scatman on May 4, 2014

Σε γενικές γραμμές θα έλεγα πως η επαφή μου με τα φυσικά βότανα είναι “ανοιχτή”. Δεν κρατάω αρνητική στάση απέναντι τους, παρότι όποιος έχει διαβάσει το παλιότερο πόστ εδώ σχετικά με τα ηρεμιστικά της φύσης, η εμπειρία μου δεν ήταν η καλύτερη δυνατή ~αν και η βαλεριάνα εξελίχθηκε σε ένα εξαιρετικά χρήσιμο ρόφημα για το κρύωμα!

Τέλος πάντων, ανάμεσα στα άλλα θέματα που με προβληματίζουν το τελευταίο διάστημα είναι και η….τριχόπτωση. Δεν έχω την κλασσική καράφλα, ωστόσο τα σημάδια της αραίωσης αρχίζουν και γίνονται ολοένα και πιο εμφανή.

Με αφορμή αυτό λοιπόν, αποφάσισα να ξαναδώσω το λόγο στη φύση. Πιο διαδεδομένο βότανο για την τριχόπτωση θεωρείται η τσουκνίδα.

Αποφάσισα κι επιχείρησα την αγορά δύο προϊόντων από το ΑγιορείτικοΜonastiriaka. Τι πιο αγνό άλλωστε από πράγματα που φτιάχνουν οι ίδιοι οι μοναχοί, σωστά;

Το πρώτο είναι σαπούνι που σύμφωνα με το site :

Μοναστηριακό χειροποίητο σαπούνι με ελαιόλαδο , λάδι Καρύδας , λάδι Jojoba ,  Δάφνη ,Τσουκνίδα Φασκόμηλο Κυπαρίσσι Άρνικα Δενδρολίβανο Λεβάντα από το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ :
Δρα κατά της τριχόπτωσης , σμηγματόρροιας , πιτυρίδας και τονώνει τα μαλλιά.

Παρά τις ενθαρρυντικές περιγραφές, δεν είδα αποτελέσματα… Βέβαια, οφείλω να παραδεχτώ πως πιτυρίδα δεν έχω εμφανίσει ξανά το μήνα που το χρησιμοποιώ. Η τριχόπτωση όμως παραμένει η ίδια, δε βελτίωσε κάτι. Επίσης, έχει ενδιαφέρουσα μυρωδιά για τα γούστα μου.

Το άλλο είναι ένα σαμπουάν που πάλι σύμφωνα με το site, δρα κατά της τριχόπτωσης :

Τσουκνίδα & Δενδρολίβανο.  Το χρησιμοποιώ συνήθως στο μπάνιο που κάνω μετά το γυμναστήριο. Όπως και με το σαπούνι, το αποτέλεσμα…ουδέτερο. Η οσμή του είναι καλή πάντως.

Για να είμαι ειλικρινής, εξαρχής δεν περίμενα μεγάλα αποτελέσματα από κανένα. Οπότε δε με σοκάρει και η αδυναμία τους να πετύχουν αυτά που αναφέρονται στις περιγραφές. Οι τιμές ήταν πολύ προσιτές οπότε δε νιώθω ότι πέταξα τα χρήματά μου. Επειδή όμως η αγορά τους είχε στοχευμένο προσανατολισμό, δύσκολα θα μπω πάλι στη διαδικασία να τα παραγγείλω εκ νέου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: