Reviews ταινιών ~ Βρέθηκε ένα απ’τα απόλυτα cults!

Posted by Scatman on August 20, 2014

Όπως ανέφερα κι εδώ, το τελευταίο διάστημα είδα αρκετές ταινίες. Αν και γενικά μ’αρέσουν πολλά διαφορετικά είδη, προτιμώ να βλέπω κυρίως horrors & fantasy (στην ευρύτερη εκδοχή του).Προκαταλήψεις προσπαθώ να μην έχω διότι ουκ ολίγες φορές έχω “πέσει” σε περιπτώσεις του τύπου Prometheus… Οπότε το μοναδικό μου κριτήριο είναι η περιγραφή και το trailer.

Ξεκινάω λοιπόν.

Los ultimos dias – The Last Days (2013)

MV5BMzY4MTM4MjU4Ml5BMl5BanBnXkFtZTcwNTE4MjgyOQ@@._V1_SY317_CR4,0,214,317_AL_

Δεν περίμενα κάτι συγκεκριμένο κι όμως προέκυψε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα post apocalyptic ταινία, ίσως η πιο σπουδαία ~στο είδος~ που είδα το τελευταίο διάστημα. Καταρχάς, μου άρεσε το γεγονός ότι βασίζεται σε μία πρωτότυπη ιδέα κι όχι σε κάτι που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε με π.χ πυρηνική καταστροφή κτλ. Έπειτα, για Ισπανική παραγωγή και δεδομένου του..αξιοπρεπούς budget της, ήταν πάρα πολύ καλή. Το μόνο που δε μ’άρεσε ήταν το τέλος.

Προτείνεται; : Ναι (IMDb link)

Zombie 108 (2012)

MV5BMTg1NDAxNDk2NF5BMl5BanBnXkFtZTcwNjcyNTY3Nw@@._V1_SY317_CR4,0,214,317_AL_

Έχετε δει ποτέ ταινία zombie απ’την Taiwan; Ε, να λοιπόν μία. Απ’την αρχή κι όλας, και παρά τα όμορφα σκηνοθετικά πλάνα, φαίνεται ότι είναι μία χαμηλού budget ταινία. Δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο και γενικώς τέτοιες ταινίες δείχνουν πως το είδος των ζομποταινιών (apocalyptic) έχει ξεζουμιστεί για τα καλά. Έχει υψηλό δείκτη cult αλλά εν τέλει είναι μία κακής ποιότητος ταινία. Θετικό πρόσημο θα έβαζα στα όμορφα make ups ~στα zombies.

Προτείνεται; : Όχι (IMDb link)

Gangsters, Guns & Zombies (2012)

MV5BMTg0NDYzNDIyOF5BMl5BanBnXkFtZTcwMDA4MDc5OA@@._V1_SY317_CR5,0,214,317_AL_

Άλλη μία ταινία zombie που όμως αυτή τη φορά είναι Indie, κωμωδία κι ακόμα πιο χαμηλού budget (1200 λίρες Αγγλίας). Σε γενικές γραμμές είμαι ανεκτικός με τις ερασιτεχνικές προσπάθειες όμως… η συγκεκριμένη δε μου άρεσε διότι αφενός δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο αφετέρου προσπαθεί απελπισμένα να πατήσει στα χνάρια μιας άλλης πετυχημένης Αγγλικής zombie ταινίας, το Shaun of the Dead και δεν το πετυχαίνει σε κανένα σημείο.

Προτείνεται; : Όχι (IMDb link)

Dead Season (2012)

MV5BMTM4Njg1Mzg2NV5BMl5BanBnXkFtZTcwNjYzOTkyNw@@._V1_SX214_AL_

Άγνωστη ταινία με zombies και τελικά όχι άσχημη! Το Dead Season είναι μία “τίμια” παραγωγή, δίχως σημαντικές υπερβολές που προσπαθεί να μας μεταφέρει σε μία ρεαλιστική κατάσταση αποκάλυψης. Τα καταφέρνει μέχρι κάποιο σημείο αλλά και πάλι, δεν προσφέρει τίποτα το ιδιαίτερο/καινοτόμο, κάτι τέλος πάντων που δεν έχουμε ξαναδεί. Το βασικότερο πρόβλημα της είναι η ίδια της η φύση που θα έλεγα είναι αρκετά …γενική. Μ’άρεσε όμως και την ευχαριστήθηκα.

Προτείνεται; : Ναι (IMDb link)

District 9 (2009)

MV5BMTM4OTI1OTM5NF5BMl5BanBnXkFtZTcwMzk5MTU1Mg@@._V1_SY317_CR0,0,214,317_AL_

Η απόλυτη έκπληξη. Η ταινία απ’την οποία δεν περίμενα τίποτα και κατέληξε να είναι μία απ’τις αγαπημένες μου ~πλέον. Με διαφορά η καλύτερη, πιο ενδιαφέρουσα, πιο πρωτότυπη sci-fi παραγωγή που έχω δει τα τελευταία 5 χρόνια κι απορώ γιατί όλο αυτό το διάστημα δεν την έλαβα στα υπόψιν μου. Μακάρι να βγει κάποια συνέχεια διότι υπάρχει ένα κενό που πρέπει να λυθεί και δεν είναι άλλο απ’την τύχη του πρωταγωνιστή. Αξίζει 100%.

Προτείνεται; : ΝΑΙ (IMDb link)

Stranded (2013)

MV5BMTUxNDY0NDE3Ml5BMl5BanBnXkFtZTcwNjgzOTE4OQ@@._V1_SX214_AL_

Καναδέζικο sci-fi με βασικό “όπλο” τον Cristian Slater που δυστυχώς… δεν αρκεί. Φτωχά εφέ, σενάριο που μιμείται τα Aliens, μονότονη εξέλιξη. Γενικά, δε βρήκα κάτι που να μ’αρέσει εδώ.

Προτείνεται; : Όχι (IMDb link)

Enemy Mine (1985)

MV5BMTkxODQ1NDMwMl5BMl5BanBnXkFtZTgwMTY4MjQxMDE@._V1_SY317_CR0,0,214,317_AL_

Παρά το γεγονός ότι βασίζεται σε μία ενδιαφέρουσα σεναριακή ιδέα, το Enemy Mine δεν καταφέρει να πείσει ποτέ ότι είναι μία καλή sci-fi παραγωγή γιατί πολύ απλά την καταστρέφει (κυρίως) το χαζό scripting με διαλόγους που σου προκαλούν εκνευρισμό απ’την πολύ…λεγόμενη Αμερικανιά και κατά δεύτερον, η εξωγήινη φυλή έχει πολύ μέτρια κοστούμια, καθόλου ενδιαφέρον background. Προσωπικά δε μου άρεσε, ωστόσο όσοι εκτιμούν τα 80’s scifis ~περισσότερο απ’τον γραφών~, ίσως έχουν διαφορετική γνώμη.

Προτείνεται; : Ίσως (ΙMDb link)

Stargate (1994)

MV5BMTk4ODQ1MTk5M15BMl5BanBnXkFtZTgwMjA2Mzk5MDE@._V1_SY317_CR0,0,214,317_AL_

H ταινία που πάντα ήθελα να δω και δεν το έκανα ποτέ..μέχρι πριν μερικές ημέρες. Αν εξαιρέσουμε την αρκετά αργή κι απότομη ~στην έκβαση των γεγονότων~ εισαγωγή που κρατάει γύρω στα 30 λεπτά απ’τις 2 ώρες συνολικά, σε όλα τα υπόλοιπα το Stargate είναι μια αξιοπρεπέστατη 90’s παραγωγή. Ο Kurt Russell τείνει να γίνει απ’τους αγαπημένους μου ηθοποιούς αφού αρέσκεται να συμμετέχει σε sci-fi ταινίες που στην πλειοψηφία τους μ’αρέσουν.

Προτείνεται; : Ναι (IMDb link)

Nazis at the Center of the Earth (2012)

MV5BMTk1NjU1OTI2MF5BMl5BanBnXkFtZTcwMDE5MTYzNw@@._V1_SY317_CR6,0,214,317_AL_

Εάν θα έπρεπε να κρίνω με αντικειμενικά κριτήρια την ταινία, πραγματικά δε θα είχα λόγια να περιγράψω το πόσο κακή είναι. Τα ΠΑΝΤΑ είναι λάθος, απ’την επιλογή ηθοποιών μέχρι το scripting, τα εφέ, οι χώροι. Ωστόσο, αγαπάω το cult ιδιαίτερα όταν πραγματοποιείται με έναν τρόπο που απέχει απ’τον πραγματικό στόχο της ~όπως εδώ για παράδειγμα αφού η ταινία αυτοπροσδιορίζεται σαν sci-fi, horror, action!!

Όπως και να έχει, τα προβλήματα του Nazis at the Center of the Earth ξεκινούν απ’το πρώτο λεπτό (!!!) τότε δηλαδή που ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα του.

Μετά το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου, ο περίφημος γιατρός του Χίτλερ, Μένγκελε ετοιμάζεται να πάει στην Ανταρτική. Μαζί του κουβαλάει μία περίεργη συσκευή που τελικά μαθαίνουμε ότι θα αξιοποιηθεί για να αναστηθεί ο Χίτλερ…σε σώμα ρομπότ! Το πως φεύγει από την Γερμανία εκεί είναι μία διαφορετική ιστορία από μόνο του..καθώς βλέπουμε και μαθαίνουμε ότι εκτός από γιατρός είναι και δεινός εκτελεστής. Σε αυτό το σημείο κάνει την εμφάνισή του άλλο ένα σημαντικό στοιχείο της ταινίας, η 3D τεχνολογία! Και για να γίνω πιο σαφής εννοώ τα γραφικά που χρησιμοποιούνται για εφέ και στοιχεία στο χώρο. Για την ποιότητα τους θα αρκεστώ στο σχόλιο ότι ανεβάζουν ακόμα υψηλότερα το cult status της ταινίας.

Εκεί όμως που απογειώνεται η ταινία είναι όταν κάνει την εμφάνισή του ο Χίτλερ ο οποίος παρεμπιπτόντως αναλαμβάνει άμεσα δράση. Η κατανόηση της συνέχειας απαιτεί θέαση.

Ακολουθεί ένα μικρό δείγμα :

Nazi

( O Xίτλερ! Έχει μόνιμα αυτή την έκφραση.)
 

RPNOxeCkUz

(ΔΕΝ είναι ο Ίαν Μακ Κέλεν ή Γκάνταλφ για τους πολλούς 😛 . Εϊναι ο Μέγκελεν! )

vlcsnap-2012-04-26-14h42m26s80

(Ο Χίτλερ σε δράση μέσα απ’το νέο του κορμί! Η συγκεκριμένη σκηνή είναι απ’τις κορυφαίες σε όλη την ταινία.)

Όπως και να έχει, μετά την ολοκλήρωσή της ένιωσα πως ανήκει ~δικαιωματικά~ να βρίσκεται μέσα στο top-5 μου με τις..εναλλακτικές ταινίες. Όποιος/α αγαπάει το cult…και μάλιστα όταν αυτό χτυπάει κόκκινο φωτάκι…τότε ας κάνει τη χάρη στον εαυτό του/της να τη δει. Όλοι οι υπόλοιποι…ΜΑΚΡΙΑ.

Προτείνεται; : ΝΑΙ αλλά μόνο αν αγαπάτε το cult (IMDb link)

** Οι φώτος είναι δανεισμένες απ’το IMDb κι από τυχαίες google αναζητήσεις.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: