PC : Witcher 3 Τέλος! (Mini Review – σκέψεις)

Posted by Scatman on November 24, 2015

11

(εικόνα απ’το επίσημο site)

Μετά από 70-90 γεμάτες ώρες gameplay, ολοκλήρωσα αυτό το πολύ σπουδαίο RPG.

Τα αποθεωτικά σχόλια που υπάρχουν στο νετ, δεν είναι καθόλου τυχαία. Το Witcher 3 είναι μία μεγάλη – σημαντική εμπειρία για αυτόν που θα ασχοληθεί και στο σύνολο του μία εξαιρετική παραγωγή.

Δεν είναι μόνο τα γραφικά, το soundtrack που το κάνουν εντυπωσιακό. Η κοσμοπλασία, η μεταφορά ατμόσφαιρας και κλίματος, η αλληλεπίδραση των χαρακτήρων, η ανάπτυξη τους, η αφήγηση, οι δυνατές σκηνές το κάνουν πραγματικά να ξεχωρίζει. Ειλικρινά, ξεκινώντας το παιχνίδι δεν περίμενα ότι θα μου άρεσε τόσο πολύ.

Φυσικά, σαν  open world παιχνίδι έχει πολλά προβλήματα που κάποιες στιγμές καταντούν ενοχλητικά πχ προς το τέλος είχα την ευτυχία να αντιμετωπίσω την αδυναμία του ήρωα να σκαρφαλώνει σε υψώματα ~ευτυχώς για όλα υπάρχει λύση~ αλλά η τελική εμπειρία που αποκομίζει κάποιος ολοκληρώνοντας το, επισκιάζει κάθε είδους αρνητική σκέψη.

Το μόνο στοιχείο που μπορώ να πω δε μου έκανε θετική εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο κόσμος δεν είναι ενιαίος αλλά χωρισμένος σε κομμάτια. Κατά τα άλλα αυτό δεν επηρεάζει σε κάποιο σημείο το gameplay.

To παιχνίδι δίδει τη δυνατότητα επιλογών. Συνολικά υπάρχουν 6 τερματισμοί. Βάση αυτών ο δικός μου τερματισμός ήταν ο εξής :

Spoiler Alert (επιλέξτε με το ποντίκι να φανεί)

———

Ο Geralt επέλεξη την Triss για σύντροφό του, η Ciri έγινε Witcher.

Είχα δηλαδή καλό τερματισμό.

———

Στα υπόλοιπα, ο Geralt ήταν Level 34 όταν έφτασα στο τελικό boss. Είχα επενδύσει αρκετά στις επιθετικές κινήσεις, στοιχείο που με βοήθησε αρκετά στην περιπέτεια. Εξερεύνησα το σύνολο των χαρτών κι ανακάλυψα σε μεγάλο ποσοστό τις κρυφές περιοχές, το μόνο τέρας που παρέλειψα να αντιμετωπίσω ήταν το Basilisk lvl 32-35 στο νησί με τον τύπο που αγοράζει θρησκευτικά βιβλία (μου διαφεύγουν τα ονόματα). Επίσης, δεν ασχολήθηκα με Gwent παρότι έχει αρκετό ενδιαφέρον.

witcher-3-1

(εικόνα απ΄το επίσημο site)

Γι’αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με το Witcher 3 , πριν το κάνουν έχω να συμβουλέψω τα εξής :

α.) Η free roaming εξερεύνηση δε βοηθάει πολύ στην ανάπτυξη του χαρακτήρα. Περισσότερο XP δίνουν τα main quests. Αναλωθείτε με τον υπόλοιπο κόσμο, τέρατα αφού ολοκληρώσετε κάποια βασικά μέρη του σεναρίου ή side αποστολών.

β.) Το τόξο του Geralt , αρχικά δίνει την εντύπωση ενός άχρηστου-αδύναμου εργαλείου. Επί της ουσίας θα σας εξυπηρετήσει σημαντικά (ειδικά στην Skellige) κάτω απ’το νερό.

γ.) Ολοκλήρωσα το παιχνίδι έχοντας γύρω στις 70.000 νομίσματα. Η οικονομία στο παιχνίδι ναι μεν έχει κάποια αξία (πχ αγορά αντικειμένων που χρειάζεστε εκείνη τη στιγμή), όχι τέτοια όμως ώστε να αφιερωθείτε σε αυτό το κομμάτι. Πιο σημαντικά είναι τα αντικείμενα crafting. Αυτά θα δώσουν και τον καλύτερο οπλισμό.

δ.) Για να αντιμετωπίσετε το τελικό boss δε χρειάζεται πολύ υψηλό level. Από 29 και πάνω είναι αρκετό. Οπότε μη σας αγχώνει το leveling.

Ολοκληρώνοντας, το Witcher 3 είναι απ’τα λίγα παιχνίδια που στο πέρασμα των ετών με άγγιξαν τόσο πολύ και δίχως διάθεση για υπερβολές, οφείλω να ομολογήσω πως μου έχει δημιουργήσει ήδη το περίφημο “κενό”.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: