Elder Scrolls Online ~ Σύντομες εντυπώσεις

Posted by Scatman on November 2, 2016

Μικρό come back για το Cult Sensei για να πω απλά ότι ενέδωσα τελικά στον πειρασμό κι αγόρασα το Elder Scrolls Online. Πιο συγκεκριμένα απέκτησα την Gold Edition. Περισσότερα σε αυτό το link.

img_20161025_112342

Δε θα μπω σε μεγάλες αναλύσεις, θα αρκεστώ σε κάποια κεντρικά σημεία.

  • Η εγκατάσταση ήταν πραγματικός μπελάς. Δε ξέρω τι συμβαίνει με τους σέρβερς της εταιρείας αλλά για να περάσω τα updates+ (30-40GBs) μου βγήκε η ψυχή. Σχεδόν συνέχεια χανόταν η σύνδεση και για να σώσω την κατάσταση, πατούσα Pause-Resume . Απ’ότι διάβασα δεν ήμουν ο μόνος με αυτό (webget failed).
  • Mεγάλο σοκ, η διαφορετικότητα στο gameplay συγκριτικά με τα παιχνίδια της main σειράς. Υπερβολικά πιο απλουστευμένο σε όλους τους τομείς. Οπότε αν περιμένει κάποιος Skyrim /Oblivion Online, ας το ξανασκεφτεί..Για να είμαι και δίκαιος, θα ήταν αδύνατο ν συμβεί κάτι τέτοιο για πολλούς λόγους.
  • Η λογική του παιχνιδιού έχει προσαρμοστεί στο Online κομμάτι οπότε κάποια στανταρντ στοιχεία του παρελθόντος πχ η οπτκή πρώτου προσώπου, εμένα τουλάχιστον δε με βολεύει καθόλου.
  • Αρχικά, δείχνει αρκετά βαρετό/γραμμικό/μονότονο αλλά πηγαίνοντας σε περιοχές όπως πχ την Golden Coast ή αναλαμβάνοντας quests (που δεδομένα έχουν κάποιο ενδιαφέρον), η εμπειρία γίνεται όλο και καλύτερη. Γενικώς, όσο πιο πολύ ασχολείσαι τόσο πιο πολύ το συμπαθείς.
  • Αν είστε παίχτες που τους ενδιαφέρει κυρίως το PvE ~όπως εμένα~, τότε είναι μία πολύ καλή επιλογή γιατί φαίνεται να είναι επικεντρωμένο πάνω σε αυτό.
  • Μπορεί το παιχνίδι να είναι διαφορετικό απ’τα main ΑΛΛΑ το backround παραμένει! Οπότε όλα τα guilds, η μεσαιωνική αισθητική, τα σπήλαια για εξερεύνηση κτλ είναι όλα εδώ.

Παίζω περίπου μία ώρα καθημερινά. Η αλήθεια είναι πως δε με έχει ξετρελάνει αλλά όπως ανέφερα με τον καιρό παρουσιάζονται περισσότερες προκλήσεις και γίνεται συνολικά πιο ενδιαφέρον.

Αυτά προς το παρών!

Leave a comment